Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

S věrou nebo s nevěrou? Zpověď čtenářky...

Když jsme mladí, tvrdíme, že bychom nevěru nikdy neodpustili a nikdy se jí nedopustili…a než se stihneme otočit, jsme podvedeni. Ve jménu lásky trpíme, doufáme, slepujeme…a potom podvádíme, lžeme, obhajujeme se a odpouštíme. 

Anketa „Proč jsou ženy a muži nevěrní?“ zaplnila moji emailovou schránku. Co člověk, to názor, co nevěra, to příběh a zpověď…ano, zpověď a jednu z nich vám, po vzájemné domluvě s autorkou, přináším…  

 

"V prvé řadě bych se chtěla zamyslet, proč existuje nevěra. Má odpověď je jednoduchá. Nevěra existuje, protože někdo vymyslel věru. Teda víru. Jako pohani jsme na tom byli celkem dobře, mléko, strdí, hodně bohů, manželek a manželů. Nežila jsem v té době, ale bylo to prý tak přirozené. A pak přišli lidé, kteří ve jménu víry v jednoho boha a jednoho partnera ukrižovávali, upalovali a vraždili tak dlouho, až nás přinutili věřit, že monogamie je to, co vlastně potřebujeme. A tak vznikla věra. 

Když tedy ta věra je narušená a stane se nevěra- co se vlastně odehraje ve skutečnosti? Slunce vyhasne, Země se přestane točit, spadne meteorit? Nic tak vážného. Je to jen bolestivé pro toho kdo je podváděný, ale co vlastně bolí? Žaludek, hlava, nohy…ne, nedá se to popsat, bolí něco, co se nedá nahmatat- bolí ješitnost, pýcha a sebevědomí. „Jak se mi to mohlo stát? Jak mi to mohl/mohla udělat? Jak je možné, že se to podařilo ještě někomu jinému? A pak ta poťouchlá nejistota: Jaké to bylo? Byla lepší/Byl lepší než já? Odsuzujeme nevěrníka, že upřednostnil někoho jiného, odsuzujeme milence/milenku že sáhli na náš majetek a dostali se do našeho rajonu. Odsuzujeme… a morálka soudí. Ale kdo tu morálku vymyslel a stanovil, že je nevěra nemravná? A jsme zase na začátku- lidi to vymysleli, sepsali a šířili dál jako danou pravdu, jako zvyk a část kultury. Ale co třeba takový sultán a jeho 18 manželek? Inkvizice na něho nedosáhla, znamená to, že je nemravný? Ne, jen neprošel tou očistnou kůrou zvanou náboženství a má jiné národní zvyky. 

Nevěra je přirozená, děla se a děje se pořad, ve všech společenských vrstvách, za všech dob a režimů. Smířili jsme se, že existuje, ale stále ji nedokážeme plně tolerovat.

Jsem žena, která vstoupila do manželství s konvencemi. Po rozvodu jsem se naučila žít život takový, jaký je pro mne přirozený a příjemný. A k čertu s morálkou. Je to můj život, který z moralistů mi dá jednu minutu ze svého? 

„Však jednou pel tvůj setře stáří mor a opadáš jak růže na večer… Villon na mne mluví každé ráno ze zrcadla. Kdy žít, když ne teď? Je mi 40 let, mam partnera a máme se rádi. Žijeme normálně, nic nám neschází, občas zajedeme do tajuplného hradu, kde příjemní lidé různého věku dělají jenom příjemné věci. Ale to není všechno: mám tajného kamaráda a milence v jedné osobě, dokážeme se dobře bavit nad šálkem kávy stejně jako v posteli. A proč? A proč ne? Mám ho moc ráda, je to krásný a inteligentní muž, má také rodinu, takže pokud zrovna neprožívám jeden ze svých orgasmů, prožíváme spolu naše starosti. A co je na něm jiného? No přece to, že je jiný! A další překvapení: mám milenku. Perfektní holka, užijeme si nákupy stejně dobře jako sex. Ruce na srdce, dámy, kolik z vás by to chtělo zkusit se ženou, ale nikdy jste neměly odvahu vyskočit z heterosexuálního přikázání? Sex se ženou je úžasný, křehký a něžný, jiný než s mužem. Pokud bych mohla přirovnat, co je pro mne sex s mužem a se ženou, tak to první je hlavní pokrm, to druhé je fantastický zákusek. A další šok pro moralisty: můj milenec nás rád pozoruje a rád se přidá. Co není zakázáno, je dovoleno. A pak platí jen jedno pravidlo: nikdo nesmí být ošizen a trpět "málem". A je to krásné, věřte mi, dává to energii, chuť do života, odstraňuje to problémy, sice na chvíli, ale pak se lépe řeší. Ničí to stres a únavu. Dělá to dobře na duši a na těle. A co je jediné v životě důležité, než tělesné a duševní blaho? Nevěřím v posmrtný život, můj ráj je teď a tady. 

A teď, vy moralisti, asi si představujete monstrum, nymfomanku. Pokud bych seděla vedle vás v restauraci, nebo pracovala v kanceláři, ani vás nenapadne jak "hříšný a nemorální" život vedu. A přitom jsem normální ženská, a dělám vše co ostatní: hodně pracuji, hodně sportuji a tak mohu hodně jíst, vařím, uklízím, starám se o syna, hodně čtu a hodně se bavím.

Tak se do mne pusťte, hoďte si kamenem... Fionna"

 

Autor: Andrea Anna Peldová | neděle 20.1.2013 12:40 | karma článku: 18,46 | přečteno: 1641x
  • Další články autora

Andrea Anna Peldová

Dámy, Vesmírný objednávkový servis nefunguje!

Měla bys být chvíli sama. Přijde, když to nečekáš. Napřed si uzavři bývalého. Vůbec ho nehledej, najde si tě sám. Zadaného nikdy! Věnuj se sama sobě. Moc nad tím přemýšlíš. Na rozvedenýho bacha. Nech tomu volný průběh.

25.6.2020 v 7:00 | Karma: 20,84 | Přečteno: 971x | Diskuse| Společnost

Andrea Anna Peldová

Jak se neseznámit na seznamce

„Hledáš lásku a vztah na celý život? Na seznamce se každý rok seznámí desetitisíce mužů a žen z celé ČR. Podle statistiky se každý 3. člověk v České republice seznámí přes seznamku. Je to běžný trend v současné hektické době."

14.6.2016 v 6:34 | Karma: 42,78 | Přečteno: 39966x | Diskuse| Společnost

Andrea Anna Peldová

Pánové, nejste v tom sami

Jednoho dne, takhle po ránu, při ranní kávě se Bůh nudil. „Stvořil jsem k mé spokojenosti vše, ale něco tomu přeci jenom schází.“ Jako správný chlap se podrbal a zamyslel: „nemám se čemu tak nějak od srdce zasmát."

4.5.2016 v 10:16 | Karma: 26,62 | Přečteno: 2749x | Diskuse| Osobní

Andrea Anna Peldová

Šaty z polibků

Zalila si dvě lžičky kávy horkou vodou. Jenom k oušku. Zbytek patřil mléku. Třikrát ji lehce zamíchala a ...

2.5.2016 v 7:01 | Karma: 25,43 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Poezie a próza

Andrea Anna Peldová

Zkrácené závěrečné titulky v komerční televizi

Přišel čas zkracování, tak jako ve filmu Postřižiny Bohumila Hrabala, kdy se paní Maryša rozhodne své dlouhé kadeře zkrátit. "Ustřihla jsem si vlasy!"

20.4.2016 v 11:57 | Karma: 31,96 | Přečteno: 2605x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6676x
miluji život a humor

(andrea.peldova@seznam.cz)